038-4671580info@spread-it.nl

Nieuwsbrief: Stukloonnorm, Thuiswerken en bereikbaarheid Spread-IT

Stukloonnorm treedt in werking op 1 april 2020

Per 1 april 2020 treedt de stukloonnorm in werking voor de bezorging van ongeadresseerd reclamedrukwerk en huis-aan-huisbladen. Dit betekent dat u vanaf 1 april 2020 uw bezorgers conform het Wettelijk minimumloon dient te betalen. Dat betekent voor u als uitgever/verspreider dat u de tijden van de werkzaamheden van een bezorger moet gaan bijhouden. Dit kunt u na 1 april 2020 op twee manieren doen:

  1. U vraagt wekelijks uw bezorgers hoeveel uren ze gewerkt hebben en betaalt hun minimaal het minimumloon keer hun gewerkte uren uit.
  2. U maakt gebruik van de stukloonnorm, hiervoor is binnen Spread-IT een module ontwikkeld die voor u de tijden berekend. Daarnaast krijgt u voor het uitbetalen een compensatievoorstel voor de bezorgers die te weinig uitbetaald gaan krijgen.

Mocht u de module binnen Spread-IT nog niet geactiveerd hebben, neem dan contact met ons op.

Goed bereikbaar tijdens het thuiswerken

Nu heel Nederland is opgeroepen om zoveel mogelijk thuis te werken, zullen u en uw werknemers misschien kijken naar de mogelijkheden. Wij willen graag met u meedenken om ervoor te zorgen dat u en uw medewerkers zo efficiënt mogelijk kunnen werken en bereikbaar zijn.

Met Spread-IT is het voor uw medewerkers mogelijk dat ze vanuit huis kunnen werken, het enige wat ze nodig hebben is een internetverbinding en hun inloggegevens voor Spread-IT.

Daarnaast biedt de Spread-IT VoIP-Module de meeste flexibiliteit, hiermee zijn uw medewerkers zelfs telefonisch bereikbaar via het zakelijke nummer.
Mocht u één of beide systemen nog niet goed ingericht hebben of wilt u gebruik maken van de VoIP-module, neem dan contact met ons op.

Onze bereikbaarheid en diensten

Alle Spread-IT medewerkers werken vanaf maandag 16 maart thuis. We beschikken ook daar over de techniek en infrastructuur om de continuïteit van beheer, support en technische ondersteuning te kunnen waarborgen. Ook blijven we onze systemen scherp monitoren en bijstellen op capaciteitspieken.
Voor vragen kunt u ons op de normale manier bereiken via helpdesk@spread-it.nl of 038-4671580. Geplande afspraken zullen waar mogelijk worden omgezet naar video calls. Indien van toepassing nemen we hierover contact met je op.

Meer informatie

Heeft u vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze nieuwsbrief? Neem dan contact met ons op via info@spread-it.nl of 038-4761580. We wensen u allen veel succes de komende periode.

Met vriendelijke groet,

Het Spread-IT Team